Fostul mare antrenor Florin Halagian a decedat, luni, la vârsta de 80 de ani

fdgfbgfxb

Fostul mare antrenor Florin Halagian a decedat, luni, la vârsta de 80 de ani, a anunţat clubul de fotbal FC Argeş, pe pagina sa de Facebook.

În cariera sa de jucător, Florin Halagian a evoluat pentru echipe precum Dinamo Bucureşti, Progresul Bucureşti sau Argeş Piteşti.

Şi-a început cariera de antrenor la vârsta de 32 de ani, la FC Argeş. Sub conducerea lui, piteştenii au devenit campioni în Divizia A şi, în sezonul imediat următor, au obţinut o victorie de răsunet, în Cupa Campionilor Europeni: 2-1, contra lui Real Madrid. Halagian a mai antrenat echipe precum FC Olt, Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Dinamo Bucureşti, FC Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Mioveni şi Gloria Bistriţa.

”A murit Florin Halagian! Clubul FC Argeş anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79. A mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia îndurerata. Sincere condoleanţe”, este comunicatul, postat pe pagina de Facebook, de FC Argeş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*